Voorproefje
10 mei 2024 - Airlie Beach, Australië
AIRLIE BEACH - Het heeft vannacht gehoosd. Conform goed gebruik zeggen we dan dat dit normaal natuurlijk nooit voorkomt, maar alsjeblieft. De straten waren kleddernat en de wandelpaden in het Conway National Park waren veranderd in redelijk snelstromende en diepe beken.
Het weer klaarde snel op en dus ging de temperatuur omhoog en samen met het aanwezige water, steeg de luchtvochtigheid tot tegen de 100 procent. Elke stap verder omhoog leidde tot een nog grotere zweetpartij. Want klimmen moesten we (dat heb je wel eens met heuvels). Doel was de top van Mount Rooper vanwege het mooie uitzicht op de Whitsunday Islands. Morgen gaan we varen door dit schitterende gebied, nu keken we van afstand.
De grap van de wandeling is trouwens dat we ook Mount Rooper alleen van afstand hebben kunnen bekijken. We gingen de hoogte in en we hebben de eilanden in een redelijk mooi zonnetje kunnen bekijken, maar de berg zelf, nee...daar had de Mount Rooper Track niet in voorzien. Maar mooi was de hike wel.
Hoe dan ook, dit was een mooi voorproefje voor morgen. Van 8.15 tot 17.30 uur zitten we op een catamaran en gaan we -hopelijk- schitterende dingen zien.
Bij terugkomst bij het hotel zat één van de bomen met vogels waarvan we dachten dat het raven waren, maar deze maakten wel heel veel capriolen. Even inzoomen met de lens en kijk eens wie we daar hebben: zwarte kakatoes met knalrode staarten, de één nog ijdeler dan de ander. Ze worden roodstaartraafkakatoes genoemd.
Wij hadden de naam zelf kunnen bedenken.

Mooi de kakatoes en leuke van jullie samen .
Al met weer mooi geschreven en mooie foto s