Verstom *

22 oktober 2025 - Drakensbergen, Zuid-Afrika

Zeven uur reizen en niet moe. Sterker nog, we zijn in alle staten nadat we ontdekt hadden, dat de hemel een  plek op aarde is. Montusi Mountain Lodge was onze bestemming. De Drakensbergen aan onze voeten, een chalet om van te dromen. En dan die zon en vooral: de stilte.

Het was een lange rit over de N2 naar Durban en de N3 langs Pietermaritzburg. Er zijn meer routes maar deze tolweg leek ons het beste. Jammer, tientallen kilometers lang was de weg in onderhoud en dat hield op. Koffie in Mfozi en lunch in Midway en daarna de N3 af voorbij Winterton en Bergville.

OnderwegOnderwegOnderweg

Afslag
In de verte zagen we de typerende staketsels van Drakensbergen en hoe dichterbij die kwamen hoe stiller het in de auto werd.

OnderwegIMG-20251022-WA0008IMG-20251022-WA0006

Een onvergelijkbaar mooi landschap en na een afslag van een afslag reden we het hobbelweggetje naar Montusi op en betraden we dit paradijs.

Montusi Mountain LodgeMontusi Mountain LodgeMontusi Mountain LodgeMontusi Mountain Lodge

X46A7931Montusi Mountain LodgeMontusi Mountain LodgeMontusi Mountain Lodge

Morgen gaan we het hier eens goed van nemen.

X46A7936X46A7940

* Met stomheid geslagen

1. Ron:
    22 oktober 2025
    Het is even rijden, maar dan ben je wel ergens!
  2. Frank:
    Wouw.
    Super daar...ik zou er blijven 😎😎
    Neem het er van
  3. Rianne:
    22 oktober 2025
    Wow! Dat is zowaar een paradijsje. Dat moet goed komen de komende dag(en) daar.
  4. Vera:
    22 oktober 2025
    Dat is de rit wel waard. Wat een moordplek. Geniet er samen maar lekker van!!!
  5. Wanda:
    22 oktober 2025
    Ik zei het toch werkelijk een Film!
    Zo mooi!
    Zou daar nooit meer weggaan.
  6. Pé & Pé:
    Komen jullie nog terug?
    Wat een een schitterende plek. Geniet er van!
  7. SuSander:
    29 oktober 2025
    Wat een fantastische plek en het uitzicht.....