Anderkant die groot stede*

7 oktober 2025 - Waterberg, Zuid-Afrika

Stel je voor. De savanne van de Waterberg in de noordelijke provincie Limpopo. Het is donker en stil en de tien gasten van Kwafubesi Tented Camp Safaris zitten buiten en eten al het lekkers wat de koks voorzetten. Het bliksemt en het dondert en door de lichtflitsen krijg je soms de omgeving in het volle licht te zien. Hyena's janken klagend in het donker.
We zijn ver weg van alles en iedereen.

Eergisteren gooiden we in Arnhem nog het vuil in de container.

Er is veel gebeurd de afgelopen 48 uur.

We stonden bijtijds op in het City Lodge Hotel in Johannesburg want we moesten nog van alles doen voor we op pad konden gaan. Bijvoorbeeld het regelen van de auto en in de regel kost dat veel tijd en gedoe, maar niet hier. Een vrolijke tante nam vlot het papierwerk door en we kregen snel de sleutel van de Toyota Corolla Cross. Dachten we. Maar we hadden een upgrade gekregen en daar stond voor ons klaar een reusachtige Toyota Fortuner. Met plek voor zeven passagiers en al onze bagage.

Ons autootje: Toyota Fortuner

Melktaart

En daar gingen we. Johannesburg uit, Pretroia voorbij. Het gebeurt niet vaak dat we een miljoenenstad links laten liggen, laat staan twee op een rij. Maar we ging voor het land er achter. Waterberg, naar verluidt het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika.

Bela BelaBela Bela

We rijden langs plekken met namen als Stormvoël, Olifantsfontein, Pienarsrivier, Rustenburg en de Voortrekkersroad en dat alleen al maakt duidelijk dat dit geen gewone reis gaan worden. De eerste stop was in Bela Bela (voorheen Warmbad) en daar hebben we geluncht, met tosti's maar ook met melktaart (en Zuidafrikaanser gaat het niet worden).

Out of Africa

Na Bela Bela was het nog vijftig minuten rijden naar Mabula Game Reserve en Kwafubesi Tented Safari in het bijzonder. We parkeerden the beast en konden overstappen op een safarivoertuig die ons een kwartier lang door de bushbush naar dit lustoord brachten.

Kwafubesi Tented Camp SafarisKwafubesi Tented Camp Safaris

Vijf tenten, elk ver van elkaar verwijderd, met uitzicht op de savanne met een geweldige inrichting (mooi ingericht, buitendouche, tenten dichthouden voor de grijpgrage handjes van de apen), out of Africa in het Eggie. En even later konden we instappen voor onze eerste safari. Onderweg zagen we op eigen gelegenheid al de eerste giraffe, maar deze eerste safari 'leverden' neushoorns, een jakhals, zebra's, bokken en een krokodil op. Ongelooflijk.

MabulaMabulaX46A6281MabulaMabulaX46A6298MabulaMabulaMabulaMabulaMabula

En op een open veld werden drankjes geschonken, biltong en droë wors uitgedeeld terwijl giraffes en zebra's in de verte rond liepen en de hemel alle kleuren kreeg. De eerste bliksemschichten en het gedonder (donderweer en weerlig) lieten zich zien en horen.

Mabula

Eergisteren stonden we op perron 11 van Arnhem Centraal.

*=achter de grote steden

1. Lenie Rottger:
    Fijne. Vakantie samen . Geniet. Van deze mooie reis . Mooie foto s
  2. Rianne:
    7 oktober 2025
    Wat geweldig! Wat een belevenissen op de eerste dag. Dat beloofd wat!
    Prachtige auto, supermooie tent/lodge, geweldige natuur en al zóveel verschillende dieren gezien. Wat een bofkonten zijn jullie.
    Mooie foto’s ook!
    Op naar morgen!!
  3. Jose:
    7 oktober 2025
    Wow! Da's zeker ff schakelen vanaf perron 11 naar tent 5. Nu al zulke gave foto's. Have fun mannen!
  4. Vera:
    7 oktober 2025
    Dit is fantastisch. En aan jullie snoetjes te zien, hebben jullie het prima naar de zin!!!
  5. Anke:
    7 oktober 2025
    Nu al zo veel dieren gezien. Dat wordt prachtig. Geniet ervan jongens.
  6. Babs Rottger:
    8 oktober 2025
    Wat een geweldige belevenis al in de eerste dag. Echt prachtige foto's.
  7. Monique Bremer:
    Wow wat mooi 🥰
  8. Hein cremers:
    8 oktober 2025
    Geniet van jullie vakantie prachtige foto s
  9. Helga:
    8 oktober 2025
    Wij gaan weer terug in de tijd en voelen bijna weer wat jullie nu meemaken. Wat een pracht he! En dat al op jullie eerste volle dag. Heerlijk!
  10. SuSander:
    8 oktober 2025
    Dit is het echte reizen, pas net onderweg en al weer zoveel gedaan en gezien! Wat een geweldige foto's na 1 dag al.... laat de rest maar komen!!