Ons voete jeuk

26 september 2025 - Arnhem, Nederland

We gaan weer op pad, want we kunnen het reizen gewoon niet laten.
Ons kan nie stil sit nie, ons het nie vrede in ons gat nie.

Er is geen alternatief want ons voete jeuk.

Samen op reis, want dan zijn we op ons best, dat hebben we geleerd tijdens onze reis van ons leven in Down Under. Samen weg, alleen op de wereld, op elkaar aangewezen, samen verrast worden en vergapen aan wat we tegenkomen. Samen verdwalen, zonder elkaar de schuld te geven zeg maar.

Onze route?
Begin september plofte de zorgvuldig samengestelde en uitvoerige documentatie (met alle vouchers en tickets vandien) van de reisorganisatie Sable Tours uit Dordrecht neer in onze mailbox. De voorpret lierde op, maar 6 oktober is het zover.

Logo SableReisroute

We vliegen naar Johannesburg, gaan van daaruit langs het Krugerpark, steken door naar eSwatini, brengen een bezoek nijlpaarden, trekken de Drakensbergen in, rijden over de Tuinroute en eindigen via omzwervingen in Kaapstad en de wijnlanden. We sluiten het af in de Cederbergen in het westen (niks doen nie, smeer en draai). Via Kaapstad vliegen we half november weer terug.

En jij?
Jij mag mee. Niet fysiek (we nemen al te veel koffers mee, gewild en ongewild), maar digitaal.
Reis met ons mee via deze blog. Verwacht foto’s van dingen, dieren en dorpen en verslagen vol zand, zon en soms zelfspot.
Lees de verhalen over de momenten dat we reizen, mensen ontmoeten, gin-tonics nippen in de lodges, ons bezondigen aan droë wors en biltong, om ons heen kijken en beseffen dat de wereld zoveel groter, gekker en mooier is dan ons eigen fijne huis in Arnhem.

Het duurt nog even. Ons sit nog in Nederland, maar ons kop is al by die braai.

We tellen af naar 6 oktober, maar nu alvast: welkom op onze reis.

Ons is baie opgewonde om jou saam met ons te hê.

1. Jeannette:
    26 september 2025
    Ek sal jou graag weer wil volg, aangesien ons tans nog in Griekeland is. Geniet dit en reis veilig!
  2. Rianne:
    26 september 2025
    Ja, julle, dis amper hier! Net nog 'n bietjie geduld en dan begin die groot avontuur. Op soek na die Groot Vyf! Ek is so bly ek kan dit saam met julle geniet deur julle stories en foto's. Geniet dit en maak nog fantastiese en pragtige herinneringe!
  3. Babs Rottger:
    26 september 2025
    Kan me nu al weer verheugen op jullie avontuur! 🥰 Hele fijne vakantie mannen.
    Liefs van ons.😘

Silvia wil jullie ook graag volgen als dat mag.
  4. Tinus:
    27 september 2025
    Mooi mannen, ga weer genieten van jullie reisavonturen!
    Onwijs mooie reis toegewenst en blijf bij de big 5 uit de buurt !
    Voor nu watergroet uit de Weerribben!
    Liefs Tineke en Raymond
  5. Pé & Pé:
    27 september 2025
    We gaan jullie volgen en alles op afstand met jullie meebeleven. Geniet nog van de 10 dagen voorpret en alvast een heel goede en fijne reis gewenst! Op naar de big five en de lekkere wijnen. Lieve groet P & P
  6. Jose:
    27 september 2025
    We kijken er naar uit! Voor nu succes met t pakken van alle bagage en aftellen maar. Weer veel zien, meemaken en herinneringen maken🍀🦏🌞🐘🦁🦒🦓. Liefs J&P
  7. Sylvia bussink:
    29 september 2025
    Hele fijne vlucht en vakantie!✈️😎
  8. Monique:
    1 oktober 2025
    Wat gaaf, die voorpret alleen al! Ik verheug me óók, op alle mooie verhalen.
  9. Anke:
    4 oktober 2025
    Nou mannen: het wordt weer een avontuur !!!
    Dat wordt genieten in het mooie Zuid Afrika met al die prachtige natuur en zeker ook lekker eten en een wijntje erbij.
    Heel lief dat ik toch ook weer een beetje mee mag reizen met jullie en kan zien wat jullie allemaal meemaken.
    Wens jullie een super fantastische reis. Heel veel plezier vooral genieten van dit nieuwe avontuur.
    🐘 😊 🦒🦏🦜🦁🦋🌴
  10. Heidi:
    5 oktober 2025
    Genieten samen in het mooie Zuid Afrika !!
    Ik geniet van jullie verhalen :-) Groetjes Heidi
  11. Frank:
    5 oktober 2025
    Goede reis morgen.
    Veel vakantie plezier
  12. SuSander:
    6 oktober 2025
    Goeie reis en we gaan jullie avonturen volgen!!
  13. Jeroen:
    6 oktober 2025
    Lekker reis en geniet dit